Política
UE

Strzoda lloa el resultats de les negociacions i nega que Andorra perdi el control sobre immigració

El representant del copríncep francès ha ofert una conferència a la seu del Consell General sobre Andorra i la Unió Europea

Conferència de Patrick Strzoda al Consell General

Conferència de Patrick Strzoda al Consell General / ANA

Andorra la Vella

El representant personal del copríncep francès, Patrick Strzoda, ha lloat el resultat de les negociacions dutes a terme per Andorra per aconseguir un acord d'associació que ha recordat que les pròpies institucions europees han qualificat del millor acord mai obtingut per un estat.

En aquest sentit, ha manifestat que "les derogacions, les transitòries, donen temps a l'economia andorrana a preparar-se" per a l'entrada al mercat únic. I ha afegit que cal "saludar" els resultats obtinguts i ha subratllat la "unitat", "la convicció" i el "talent" de la comissió negociadora.

A la xerrada organitzada pel Consell General sobre Europa, el representant personal d'Emmanuel Macron ha volgut incidir en certes afirmacions en contra de l'acord que ha confessat que l'han sorprès, com per exemple aquells que diuen que Andorra estarà "envaïda per la immigració". A aquestes els ha volgut respondre que "les derogacions que s'han obtingut permeten a Andorra de controlar el nombre" de persones que entrin al país, també "qui" podrà entrar, ja que es farà un control dels penals i a més també podrà foragitar "els que no es comportin". I ha estat clar sobre les bondats d'aquest apartat: "Cap estat membre o associat ha obtingut aquest tipus de derogació". "Quan un veu el punt de partida i l'obtingut un pot dir: bravo", ha remarcat Strzoda.

El representant del copríncep francès també ha lloat de l'acord la preservació del model fiscal i els aspectes que afecten el sistema financer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00