Sociedad
SALUT MENTAL

Salut posarà en marxa un cribatge per detectar transtorns en l'aprenentatge

Es una de les mesures de prevenció que implantarà el curs vinent el departament que encapçala Helena Mas en la primera infància

La ministra de Salut, Helena Mas, moments abans de la compareixença al davant de les comissions legislatives d'Afers Socials i Igualtat i de Sanitat. / ANA

Andorra la Vella

El ministeri de Salut posarà en marxa un cribatge per detectar transtorns en l'aprenentatge.

Es una de les mesures de prevenció que implantarà el departament que encapçala Helena Mas i que ha avançat avui durant la seva compareixença davant la comissió legislativa de sanitat.

Es tracta d'una acció innovadora entre els infants de primera infància per detectar de manera precoç possible alteracions o un trastorn o disfunció de l'aprenentatge o neurodesenvolupament i que es vol implantar a l'inici del curs vinent.

Altres accions que es posaran en marxa de manera més o menys immediata és el xat de suport emocional per a joves que ve a complementar la línia verda que ja es va presentar la setmana passada. En aquest sentit, la ministra ha concretat que el xat pot estar disponible a mitjans d'octubre.

Una altra acció centrada en els joves i adolescents serà que l'aplicació B-Resol, que fins ara se centrava en l'assetjament escolar, serveixi també com a filtre per exposar situacions de malestar emocional.

D'altra banda, des de l'entrada dels psicòlegs a la cartera de serveis, dotze professionals s'han donat d'alta, s'han atès mil pacients i s'han fet prop de 4.000 acte mèdics abonats per la CASS.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00