Sociedad
INFÀNCIA

Afers Socials incorporarà la setmana vinent la nova responsable de la Gavernera

Després d'un llarg procés de selecció que ha comportat fins a quatre convocatòries, Trini Marín ha anunciat que la setmana que ve es podrà saber ja qui ocupa el lloc de cap d'àrea

La ministra d'Afers Socials, Trini Marín, abans d'iniciar la seva compareixença davant la comissió legislativa pertinent del Consell General. / ANA

Andorra la Vella

El ministeri d'Afers Socials espera incorporar la setmana vinent la nova responsable de la Gavernera.

La titular de la cartera, Trini Marín, així ho ha avançat durant la compareixença d'aquest matí a la comissió d'Afers Socials del Consell General.

Després d'un llarg procés de selecció que ha comportat fins a quatre convocatòries, Marín ha anunciat que la setmana que ve es podrà saber ja qui ocupa el lloc de cap d'àrea de la Gavernera.

La titular d'Afers Socials ha destacat que després d'un "moment de dificultat" ara per ara la compta amb els efectius necessaris, entre personal de suport, educadors i monitors. També ha manifestat que hi ha quinze menors de zero a dotze anys que viuen a la Gavernera i altres setze joves i adolescents d'entre tretze i divuit anys que ho fan en els pisos gestionats des del centre d'acolliment d'infants.

Pel que fa a la fugida de menors tutelats, Marín ha assegurat que no s'ha registrat cap més escapoliment greu des de la marxa d'un adolescent del CREI el passat mes de març.

També ha facilitat algunes dades, sent la més rellevant l'atenció des de l'àrea d'infància de més de 300 menors l'any passat, catorze dels quals van requerir l'atenció del psicòleg forense.

D'altra banda, el ministeri d'Afers Socials està treballant en la modificació de dos reglaments sobre acolliment familiar i adopcions. En el primer cas, es vol potenciar acolliments de caps de setmana, així com acolliments d'infants amb discapacitat. Pel que fa a les adopcions, es treballa amb Afers Exteriors per ampliar la cartera de països, ja que ara hi ha certes limitacions que dificulten aquests processos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00