Sociedad
AMB VEU DE DONA

Rosa Maria Calaf: "És molt car fer informació internacional ben feta"

La popular periodista catalana protagonitzarà l'acte de cloenda de 'Amb Veu de Dona' i avui ha passat per l'Aquí Andorra per fer-nos un petit tast de la xerrada que oferirà dilluns a Andorra la Vella

Rosa Maria Calaf en una connexió des de Tailàndia. / Arxiu

Andorra la Vella

"Es molt car fer informació internacional ben feta, perquè té un cost, i actualment és molt complicat". Així de contundent s'ha mostrat la periodista catalana Rosa Maria Calaf a l'Aquí Andorra, a pocs dies de visitar el nostre país per cloure la cinquena edició de 'Amb Veu de Dona' d'aquesta emissora.

No obstant, Calaf anima als periodistes que ho tinguin clar a que lluitin per aconseguir ser corresponsals internacionals.

Calaf és una de les veus femenines més destacades en l'àmbit de la informació internacional a Espanya, una carrera que va començar fa més de 40 anys a TVE passant per nombroses places, entre les més rellevants Rússia, la Xina, Itàlia i Argentina.

Calaf considera indispensable per a una societat ben informada la informació internacional perquè "ens afecta a tots". I afegeix: "ens omplim la boca de la globalització ens afectat directament però en canvi no invertim diners en oferir una bona informació internacional.

Alerta dels perills de la precarietat laboral al món periodístic, i assegura que la manca de voluntat per fer bon periodisme i bona informació va en perjudici d'una societat democràtica sana.

Un altre dels perill per a la bona informació és el mal ús de les noves tecnologies. "En teoria han d'ajudar a fer un millor periodisme i resulta que és al revès. Tot s'hi val. Arriba un periodista a un conflicte i ja està transmetent però, algú li ha explicat el què està passant?" pregunta. "Això està enfosquint les possibilitats extraordinàries que permet la tecnologia per fer un bon periodisme".

Calaf és contundent amb governs i organitzacions: "s'inverteix moltíssim en desinformar" indica, i afegeix que "la crisi de credibilitat del periodisme ens l'hem guanyat a pols".

La periodista catalana ha insistit a l'Aquí Andorra que "sempre hi ha hagut interessos perquè no s'informi, però la tecnologia el que permet i el que aconsegueix és que sigui més fàcil fer-ho". També creu que "aquesta voluntat per fer visible el què es vol invisible i per explicar el què es vol callat costa molt, perquè disposen de recursos superiors i de tecnologia avançada i és molt important que la ciutadania ho sapiga, sense ser apocalítica".

Rosa Maria Calaf que per combatre la desinformació cal que la pròpia ciutadania "exigeixi una bona informació" per a la qual és imprescindible recursos econòmics.

Calaf ha estat una pionera com a dona periodista en l'àmbit internacional i entre les seves experiències es queda amb l'etapa d'Itàlia ("un laboratori polític") i la de Sudamèrica, especialment a l'Argentina, un país que qualifica d'interessant.

Rosa Maria Calaf serà la protagonista dilluns vinent de l'acte de cloenda de 'Amb Veu de Dona' que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda a la sala Consòrcia del Centre de Congressos d'Andorra la Vella gràcies al suport del Govern d'Andorra, i del patrocini d'Andorra Telecom, el Consell General, MoraBanc i l'Ambaixada d'Espanya a Andorra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00