Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Coronavirus Covid-19

Les UCI del Lluís Alcanyís tornen a tindre un pacient covid-19 d'Ontinyent

La gerent del departament, Margarita Llaudes, lamenta a Ràdio Ontinyent que "estem molt preocupats, la gent no és conscient del que suposa"

Hospital Lluís Alcanyís / Radio Ontinyent

Ontinyent

“Estem molt preocupats per l’increment que està vivint-se a Ontinyent. La gent no és conscient del que suposa a nivell general, no sols per als sanitaris, sinó per a totes les empreses i centres educatius. S’han de aïllar treballadors, tancar aules i afecta al dia a dia”. Eixa és una de les frases que Margarita Llaudes, gerent del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent ens ha deixat a una entrevista exclusiva per a Ràdio Ontinyent.

En l’entrevista, Llaudes ha analitzat les dades d’ingressos que actualment hi ha al Lluís Alcanyís, l’hospital covid del departament, i confessa que de les 4 comarques que engloba, “La Vall d’Albaida és la que pitjor situació presenta sense dubte”. Posant xifres a esta afirmació, dels 15 ingressats en planta a l’hospital, 13 són d’Ontinyent, i l’únic pacient que està ingressat a l’UCI també és ontinyentí.

La gran majoria dels ingressats són gent major “per als que la immunitat de la vacuna és menor i a això se’ls suma altres patologies”, i recorda que “la vacuna és important, però no podem deixar les mesures preventives ja que “els joves vacunats ho duguem molt bé, però els majors poden arribar a passar-ho mal”

Margarita Llaudes - situació preocupant

10:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1638368269297/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Una positivitat superior al 20%

Els últims 3 dies, 29 i 30 de novembre i 1 de desembre, al Departament s’han fet 937 proves PCR, de les quals han eixit 140 positives, unes xifres dolentes, que empitjoren molt més si parlem de les principals zones de La Vall d’Albaida. En l’àrea d’Ontinyent (engloba també Aielo i Fontanars) s’han realitzat als últims 3 dies 214 proves de les quals 46 (un 21%) han sigut positives. Pel que fa l’àrea de L’Olleria el nombre de proves ha sigut 147, de les quals 30 (el 20%) han sigut positives.

En Ontinyent, la capital de La Vall d’Albaida i ciutat més gran del departament, la taxa ha passat de 76 per cada 100.000 habitants a la primera setmana de novembre a una taxa de 372 per cada 100.000 habitants en la passada.

Son xifres que segons Margarita Llaudes “mostren la relaxació que hem estat tenint, realitzant festes i deixant la mascareta”, i explica que la positivitat és molt superior entre els no vacunats. Entre els vacunats la taxa de contagis és de 130.5 per cada 100.000 habitants, mentre que els no vacunats suposen un 350 per cada 100.000 habitants.

El nombre de vacunats majors de 12 anys del Departament és d’uns 157.000, mentre que 15.732 persones majors d’eixa edat no s’han vacunat, el que Llaudes considera que “son moltíssimes persones no vacunades”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00