Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Els visitants per turisme esportiu creixen un 50% en cinc anys a Lloret

La Generalitat considera clau aquest nínxol d'oferta per ajudar a diversificar i desestacionalitzar el sector turístic

Una conversa del turisme esportiu / Aleix Freixas (ACN)

Lloret de Mar

Fa 15 anys que Lloret de Mar està certificada com una destinació de turisme esportiu i el 2019, l'any abans de la pandèmia, 60.000 persones van visitar aquesta localitat per participar en algun dels 446 esdeveniments esportius que s'hi van organitzar, acompanyar algú que hi anava o, simplement, assistir-hi com a públic.

Són 20.000 visitants més que només cinc anys enrere un 43% més d'activitats organitzades per atraure un tipus de turista que a nivell català va deixar 558 milions d'euros, segons ha detallat el conseller d'Empresa, Roger Torrent, en l'acte inaugural del primer congrés mundial de turisme esportiu.

Roger Torrent, conseller d'Empresa

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000024098/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquests diners representen una mica més del 2% que es considera que genera el turisme a Catalunya però és un sector estratègic, diu Torrent.

A part de Lloret, Girona també la certificació de destinació de turisme esportiu. Un dels protagonistes de la primera jornada va ser l'esportista Kilian Jornet, que va intervenir en holograma. Jornet va destacar la importància de què aquestes activitats es facin preservant el medi ambient perquè la majoria es fan a la natura.

També ha advertit de la importància de reduir la petjada de carboni evitant desplaçaments innecessaris i utilitzar materials reciclats per fabricar la indumentària dels esportistes.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00