Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Coronavirus Covid-19

La Vall d'Albaida, a les portes del centenar de casos covid-19

Son ja 99 casos actius després de notificar-se altres 49 nous positius en 4 dies

Prova PCR / Paul Biris (Getty Images)

Ontinyent

L’expansió de la covid-19 és ja una realitat a la comarca. Una realitat que per sort, i de moment, no està afectant a hospitalitzacions a les UCI, però que podria acabar passant si continua amb aquest ritme. I és que en sols 4 dies han sigut 49 els nous casos per arribar pràcticament als 100 actius a la comarca.

Ontinyent és en gran part la responsable d’aquest fort augment de casos, ja que dels 49 notificats a la comarca en 4 dies, 25 son a la capital. Amb aquests nous 25 casos, la ciutat augmenta de 33 a 49 casos actius i ja són 4.167 des de l’inici de la pandèmia. Se situa la incidència en 137 per cada 100.000 habitants.

L’altra mala notícia arriba d’Aielo de Malferit, que ha notificat 10 nous casos i que deixa un total de 14 casos actius a la localitat, el que deixa una taxa per damunt dels 300 en risc extrem, un risc que podria canviar prompte amb els canvis proposats. La tercera localitat amb pitjors dades d’aquesta actualització ha sigut Bocairent, que passa de 4 a 10 casos degut als 6 nous contagis notificats.

D’altra banda la millor noticia de totes és L’Olleria, que sembla haver frenat el focus, ja que ha passat de 17 a 10 casos actius en aquests 4 dies, a pesar d’haver notificat 4 casos nous. Es tracta de l’únic municipi que baixa els casos, la resta o bé pugen o bé es mantenen, com el cas de Castelló de Rugat amb 1 cas i La Pobla del Duc i Quatretonda amb 3.

Les localitats on augmenta en 1 cas actiu son Agullent (2), Albaida (3), Alfarrasí (3) i Benigànim (1), tornant aquest últim a la llista de ciutats amb casos actius moltes setmanes després.

En total 99 casos actius després d’augmentar en 29 respecte al passat divendres, degut a la notificació de 49 nous contagis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00