Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Rocío Carrasco

Fiscalia denuncia a un treballador d'Ontinyent per accedir de forma indeguda a l'expedient de Rocío Carrasco

S'estan estudiant possibles delictes per accedir a la xarxa 'viogén' després de l'emissió del primer capítol del documental

Foto recurs de Rocío Carrasco / Getty Images

El documental que va contar la vida i el suposat infern que va passar Rocío Carrasco, figura televisiva, va tindre una gran repercussió, una repercussió que ara ha arribat a Ontinyent per relacionar-ho amb un cas investigat judicialment.

La Fiscalia de València ha denunciat a set funcionaris per presumptament accedir de manera indeguda a l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco després del primer capítol de la docuserie 'Rocío, comptar la veritat per a continuar viva', emesa per Telecinco.

El ministeri públic va obrir unes diligències de recerca el mes de juny passat després de detectar-se l'accés irregular per part de diversos funcionaris en el sistema de vigilància de víctimes de violència masclista Viogén.

Transcorreguts uns mesos, Fiscalia ha formulat denúncia contra set funcionaris valencians per un possible delicte d'encobriment de secrets del 197.2, per accés indegut a base de dades. Els treballadors públics pertanyen a diferents oficines, per la qual cosa l'assumpte s'ha judicialitzat a Alzira, Ontinyent, Montcada, Catarroja i Sueca, segons han confirmat a Europa Press fonts del procediment.

Els fets es remunten al passat mes de març, quan, després de difondre's el primer lliurament del documental, es va detectar que almenys una desena de persones amb accés al sistema Viogén, al qual poden accedir, a més de la Policia i jutges, funcionaris que treballen en Serveis Socials, havia entrat a consultar l'expedient de la filla de Rocío Jurado.

Interior va detectar aquest fet i, després de comprovar que aquestes persones no tenien relació amb el cas, -es pot rastrejar la identitat, ja que el personal autoritzat disposa d'un clau en ser informació confidencial- va bloquejar l'accés.

Per part seva, des de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana es va obrir expedient per a actuar administrativament i, a més, es van posar els fets en coneixement del ministeri públic per si fossin constitutius d'algun delicte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00