Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Política
Ontinyent

Compromís per Ontinyent portarà al plenari d'octubre una moció per sol·licitar el just finançament autonòmic

La moció inclou traslladar els acords, si es donaren, als governs autonòmic i central i col·locar una pancarta al balcó de l'Ajuntament

Nico Calabuig ha explicat la moció a l'estudi de Ràdio Ontinyent / Radio Ontinyent

Ontinyent

El partit Compromís per Ontinyent ens ha avançat en exclusiva ací a Ràdio Ontinyent la moció que presentaran al plenari d’Ontinyent en la que sol·licitaran la unitat dels tres partits amb representació a l’Ajuntament per demanar un finançament just per a la Comunitat Valenciana per acostar aquest debat a la societat ontinyentina.

Nico Calabuig, portaveu de la formació valencianista a Ontinyent recorda que “el just finançament autonòmic és clau per a poder millorar serveis bàsics com la sanitat, l’educació, el transport o els serveis socials del País Valencià”, pel que matisa “és un debat que per molt llunyà que semble a la gent corrent, ens afecta a tots més del que ens imaginem”. I eixe és precisament el motiu pel qual creuen des de Compromís que és tan important portar-lo al plenari i acostar-lo a la gent.

Des del partit valencianista veuen necessari reclamar una reforma immediata del sistema de finançament i l'habilitació de mesures transitòries mentre aquesta es tramita, que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, possibilitant a les valencianes i valencians tindre uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies. Una reforma perquè mai més existisca ciutadania discriminada només pel fet de pertànyer a un territori.

Nico Calabuig explica la moció al plenari

01:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1634742465368/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més també sol·liciten exigir unes inversions ajustades al pes poblacional valencià en l'Estat, com enguany, i sol·licitar que aquestes inversions s'executen realment. Igualment, que el repartiment de les inversions i l'execució atenga una programació racional que acabe amb el dèficit inversor en el País Valencià, compensant en tot cas la insuficiència inversora en els últims anys i dedicant una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional, tal com recull la reforma del nostre Estatut d'Autonomia aprovada per les Corts.

Pretenen també amb aquesta moció “sol·licitar el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, la qual cosa ha generat un deute insostenible que ja ha sigut reconegut. Per això necessitem l'establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia provocada pels anteriors”.

Per últim ha aprofitat Calabuig per “convidar a tota la societat valenciana a assistir a les manifestacions convocades per la Plataforma Per Un Finançament Just per al dia 20 de novembre del 2021, a les 18 hores a Alacant, València i Castelló, sota el lema: Un poble unit per un Finançament Just”.

A la moció de l’Ajuntament d’Ontinyent també s’inclou Instal·lar al balcó principal de l’antic Ajuntament d’Ontinyent una pancarta en defensa d’un finançament just per al poble valencià i finalment donar trasllat d'aquests acords, si es donaren, al Govern Valencià i al Govern d’Espanya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00