Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

100.000 gironins han passat la Covid

Salut espera que, en cas de sisena onada, ja sigui "diferent" sobretot en saturació d'UCI

Campanya de vacunació / NARONG SANGNAK EFE

Girona

Aquesta setmana s'arribarà a la xifra de 100.000 gironins que han passat la Covid mentre la pandèmia està estancada amb xifres a la baixa. L'únic indicador en auge és la taxa de contagi, que preocupa quan està per sobre d'1 i ara mateix es troba a 0.93: 3 centèsimes més que fa una setmana. Tot i això, el nombre de casos segueix en descens i en set dies, només se n'han confirmat 307.

Amb tot plegat i a les portes de la tardor, Salut confia que si hi hagués una sisena onada seria diferent. El gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, creu que hi hauria menys casos pels efectes de la vacunació i que serien més lleus, el que evitaria col·lapsar llits de crítics i semicrítics.

Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022257/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Precisament, el nombre de gironins amb pauta completa és de 622.000. Divendres, amb el primer dia de nova etapa de vacunació es van posar gairebé 400 primeres dosis, més que dilluns, per exemple. En quant a ingressats, n'hi ha 44 als hospitals gironins, 8 dels quals a la UCI. Es la xifra més baixa des del juliol.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00