Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Els hospitals gironins esperen el punt d'inflexió de la cinquena onada

Una situació a dins dels hospitals que contrasta amb imatges de concerts i festivals que el president del Col·legi de Metges de Girona admet que els "enfada"

Imatge d'Urgències de l'hospital de Palamós / SSIBE

Girona

Les dades globals dels hospitals han empitjorat i s'espera que aquesta setmana es pugui marcar un punt d'inflexió als hospital després que la setmana passada es fes el pic màxim de la onada amb 202 ingressats, 66 dels quals a la UCI.

Una situació crítica que contrasta amb determinats esdeveniments com concerts on no sempre es respecten distàncies o mesures. El President del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, admet que "enfada" als professionals veure aquestes actituds i espera que s'imposin sancions exemplars en els casos d'infraccions.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges de Girona

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000020534/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vilaplana recorda la importància de limitar al màxim els contactes socials per evitar riscos, encara que s'estigui vacunat. El risc de rebrot segueix baixant, es troba a 632 i la taxa de propagació és ja de 0.75. Els casos confirmats de Covid a les comarques de Girona és de 95.000 des de l'inici de la pandèmia.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00