Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Girona projecta un centenar de pisos de protecció oficial a Domeny

Serà la primera promoció d'aquestes característiques en una dècada

Quim Ayats i Annabel Moya / Ajuntament de Girona

Girona

Seran tres blocs de pisos de protecció oficials construït en parcel·les propietat de l'Ajuntament al carrer Riera Bullidors, a la part alta del barri de Domeny. En total, seran 10.000 metres quadrats que el consistori cedirà a l'Institut Català del Sòl durant 75 anys perquè en faci la construcció i el manteniment.

Un cop el ple de la setmana que ve ho aprovi (ja compten amb el suport de Guanyem i el PSC), s'haurà de redactar el projecte que permetrà fer fins a 105 pisos d'uns 70 metres quadrats cadascun. El calendari és que els tres blocs siguin una realitat d'aquí a 4 o 5 anys i donin sortida sobretot a joves que es puguin independitzar, famílies o gent gran.

La regidora d'habitatge, Annabel Moya, explica que el projecte pretén resoldre aquestes demandes, més enllà d'atendre les necessitats d'emergències que detecten els serveis socials.

Anabel Moya, regidora d'Habitatge de Girona

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000020359/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els baixos dels nous blocs es destinaran a locals comercials. Ara mateix tot el parc d'habitatge que gestiona l'ajuntament de Girona és d'uns 180 pisos. Segons Moya, feia deu anys que no es feia una promoció dedicada específicament a protecció oficial. Després de l'aprovació del ple, el primer pas serà la redacció del projecte.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00