Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

El Trueta torna a obrir llits d'UCI pels nous contagis

En dues setmanes s'han quadruplicat els malalts en aquest espai de l'hospital

Personal sanitari atenent un pacient ingressat a la Unitat de Cures Intensives per a malalts de coronavirus de l'Hospital Josep Trueta de Girona / Glòria Sánchez EUROPA PRESS

Girona

Actualment hi ha 19 ingressats per covid al Josep Trueta. Són pacients d'entre 35 i 65 anys que no s'han volgut vacunar o no tenen la pauta completa. L'Hospital preveu que aquests ingressos continuïn pujant durant les pròximes setmanes i ja s'estan habilitant alguns espais per ubicar-hi més llits d'UCI. La seva cap de secció, Patricia Ortiz, no creu que hagin arribat al pic de la pandèmia.

Patrícia Ortiz, cap de secció de medicina intensiva

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000020290/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De moment, ja s'han habilitat 4 llit més i podrien ser més segons l'evolució de la pandèmia. A la regió sanitària de Girona, actualment hi ha cinc vegades més ingressos a UCI que a principis de mes. No s'arribava a aquests nivells des del 27 de maig.

Per altra banda, el risc de rebrot se situa a 1.206, i la incidència acumulada dels últims set dies supera els 500 punts. Finalment, dues de cada deu proves PCR són positives.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00