Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Extingit el foc del Cap de Creus

Han cremat 415,61 hectàrees de massa forestal, la majoria del Parc Natural del Cap de Creus

Un automóvil circula por la carretera que discurre por la zona que ha ardido en el incendio que, desde este viernes, afecta al parque natural de Cap de Creus (Girona) y que los Bomberos de la Generalitat han dado por estabilizado este domingo y que, segú / David Borrat EFE

Llançà

El foc al Cap de Creus es va donar per extingit poc abans de les nou del vespre de diumenge. Aquesta passada matinada, vuit dotacions dels Bombers han treballat a la zona per evitar revifades sense que s'hagin trobat cap incident. Això ha permès aixecar les restriccions.

Totes les persones que havien hagut de romandre fora de casa a les urbanitzacions de la Vall de la Santa Creu i Mas Ferrer ja han pogut tornar i l'única afectació que ha quedat és la carretera GI-6041 que s'ha mantingut tallada. Uns talls que han deixat aïllats els veïns de la Selva de Mar tot el cap de setmana.

Durant tota la tarda d'ahir els bombers van treballar intensament en dues zones mal cremades, una al cap de l'incendi i l'altra en un dels flancs.

 L'incendi va començar el divendres al voltant de dos quarts de dues i va començar per la zona de la urbanització Cau del Llop de Llançà, i s'ha escampat molt ràpidament cap a la Vall de la Santa Creu. El foc tenia un potencial de 2.000 hectàrees, segons apunten des del cos.

Hi han arribat a treballar una setantena de dotacions terrestres dels Bombers i 17 mitjans aeris, dos dels són dos hidroavions amb capacitat per descarregar 6.000 litres d'aigua cedits pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00