Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Hipra comença a testar la seva vacuna en humans

La companyia d'Amer ja busca voluntaris per a provar l'eficàcia de la seva fórmula que han millorat per adaptar-se millor a les diferents variants del virus

Una planta d'Hipra a Amer / Hipra

Amer

Per testar-la ara mateix busquen a 30 voluntaris d'entre 18 i 39 anys que ni hagin passat el Coronavirus ni estiguin vacunats. L'assaig es farà a l'agost a l'hospital Clínic i al Trueta amb dos grups: a un se li posarà el prototipus d'Hipra i als altres el de Pfizer.

El test forma part de les dues primeres fases del procés d'autorització i que prova l'eficàcia de la vacuna, que serà una de les primeres que es basarà en proteïna recombinant i que es conservarà entre 2 i 8 graus.

A l'espera de l'aprovació definitiva un cop s'acabin els assajos clínics, Hipra confia produir l'any que ve entre 600 i 900 milions de dosis i que el 2023 en siguin 1.200. Per tal d'assumir aquesta producció, la companyia d'Amer ha comprat un polígon sencer a Aiguaviva on ja fa mesos que està construint les noves naus.

L'assaig d'Hipra havia de començar el juny però els científics han canviat el disseny de la vacuna perquè sigui més efectiu davant les diferents mutacions del virus.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00