Sociedad | Actualidad

Un 40% de la gent gran atesa per la Fundació Support de Girona ha patit abusos o espolis

L'entitat reclama a l'administració recursos per detectar aquests casos el més aviat possible, per exemple, amb la col·laboració de metges o dels serveis socials

Josep Maria Solé i Pere Cornellà durant la roda de premsa / Fundació Support

Girona

La nova llei sobre capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, que suprimeix la tutela, suposa un gran repte per a les entitats com Support per evitar que tingui efectes negatius.

Per això, la fundació demana recursos a l’administració perquè aquests drets que guanyaran les persones amb discapacitat no suposin un risc per a ells. Alguns d’aquests casos, segons el director de l’entitat Josep Maria Solé, són els abusos i l’espoli de diners que han detectat en quatre de cada 10 persones grans.

Josep Maria Solé, director de Support Girona

11:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000018973/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La fundació rep cada setmana de mitjana quatre casos nous. Solé adverteix que la majoria són persones pobres, que no es poden cobrir elles mateixes les necessitats bàsiques.

També han augmentat els casos de més complexitat, com joves d’entre 18 i 25 anys amb discapacitat psicosocial, consum de tòxics i comportaments agressius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00