Sociedad | Actualidad

"Parla'm en castellà, l'idioma de la bandera"

La Plataforma per la Llengua denuncia un cas de discriminació lingüística per part de dos agents de la Policia Nacional a l'oficina d'expedició del DNI de Girona.

Imatge de la campanya #proucatalanofòbia impulsada per la Plataforma per la Llengua. / Imatge: Plataforma per la Llengua

Girona

La denúncia recull que dos agents de la Policia Nacional de l'oficina d'expedició del DNI de Girona van atendre de males maneres un veí de Banyoles quan aquest es va dirigir a ells en català.

Gravació denunciant i policies nacionals Girona

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1622095584740/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els fets van passar el mes de febrer i a la conversa, gravada per l'afectat, se sent com els agents li proposen trucar a un traductor i li diuen frases com "has de complir les ordres d'un policia" o "parla'm en castellà, jo parlo aquest idioma, el de la bandera", referint-se a la bandera que hi ha en aquesta seu policial.

La Plataforma per la Llengua ha denunciat els fets a la Subdelegació del Govern a Girona, reclamant que els investigui i que obri un expedient sancionador.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00