Sociedad | Actualidad

Detinguts del cas Loki asseguren haver estat estafats per una autoescola falsa

Els Mossos i la Policia Nacional ja han detingut més de la meitat dels presumptes implicats en la xarxa de compravenda de carnets de conduir falsos

Operatiu a s'Agaró / Clara Pàmies

Girona

Els Mossos i la Policia Nacional ja han detingut més de la meitat dels presumptes implicats en la xarxa de compravenda de carnets de conduir falsos. Els compradors són majoritàriament persones de barris perifèrics, i les motivacions són diverses. Alguns, però, diuen que han estat estafats a través d’una autoescola falsa.

La majoria dels compradors són homes d'uns 30 anys, de nacionalitats diverses, sense estudis i que viuen en barris perifèrics, com la Mina de Sant Adrià de Besòs o el barri de Sant Cosme del Prat del Llobregat. Alguns diuen que s'havien examinat vàries vegades, no se n'havien sortit i ho van veure com una oportunitat; altres perquè són estrangers ni no saben l'idioma i el necessitaven per treballar, i fins i tot, s'han trobat amb casos que se'n van assabentar pel boca-orella i hi van acabar caient. Eloi Castellarnau, advocat d’alguns d’aquests compradors.

Eloi Castellarnau, advocat

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000017436/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Moltes de les detencions de compradors, però, han quedat sense efecte. L'objectiu era identificar-los i que declaressin davant la policia, malgrat que la majoria no ho han fet. Aquest perfil, però, es diferencia dels membres de la cúpula perquè en aquest cas la majoria són persones de les comarques de Girona amb estudis i feina. De fet, un dels suposats líders d'aquesta trama recordem que és un informàtic de la DGT de Girona de 25 anys que viu a s'Agaró. Segons els mossos, del més de mig miler de detinguts fins ara per la seva vinculació amb aquesta trama... 12 formen part de la cúpula. Està previst que passin avui a disposició judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00