Sociedad

La Fundació de Discapacitats augmenta el nombre de persones ateses durant 2020 a pesar de la pandèmia

Es va arribar a realitzar un total de 2618 atencions

Presentació de la Memòria 2020 / Cime

Mahón

La Fundació per a les persones amb discapacitat de Menorca va atendre durant el passat 2020 un total de 1507 persones, el que representa un increment de 140 persones respecte a 2019.

Es tracta d’una pujada que es valora molt positivament des de la Conselleria de Benestar Social degut a les circumstàncies que han envoltat aquest darrer any. La seva titular, Bàrbara Torrent, destaca l’esforç de reorganització que s’ha realitzat en totes les àrees de gestió directa durant la pandèmia, facilitant la marxa dels centres i serveis. Més de 1500 persones d’atenció directe i 2600 atencions posen de relleu una xifra que va augment any rere any. Els serveis socials són la xarxa de seguretat per a la ciutadania més vulnerable i representen la primera línia dels sistema del benestar.

Per la seva part, la directora tècnica de la Fundació, Cristina Fernández, posa de relleu que els darrers cinc anys Fundació ha incrementat un 75% les persones ateses i un 91% el nombre d’atencions. Assegura que promoure l’autonomia i fomentar la capacitat de les persones i oferir el suport que requereix tot el seu voltant és un dels seus principals objectius.

La Fundació conta actualment amb 3 centres ocupacionals, 9 pisos tutelats i 4 centres de dia. A més, dona feina a 210 treballadors, 82 de les quals són persones amb discapacitat.

Orestes Carreras, en nom de tots els Presidents i presidentes que conformen les entitats membres de Fundació, un total de 13 entitats, ha posat de manifest l’esforç que han fet els professionals de la Fundació per adaptar-se a la situació de pandèmia, i tot i les grans dificultats, continuar prestant els serveis, reinventant-se i adaptant-se en tot moment. “Els Presidents hem tingut la sensació d’uns serveis coordinats i prioritzant l’atenció a les persones usuàries. Per tant, moltes gràcies”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00