Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Caso Alquería

Anticorrupció sol·licita huit anys de presó per a Jorge Rodríguez

També demanen fins a 20 anys d'inhabilitació, tant per a ell com per a la resta dels principals acusats pel Cas Alqueria

Alguns dels acusats del cas Alqueria / Europa Press

Ontinyent

Ja és oficial, hi haurà judici oral contra l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. La fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat en un escrit de qualificació provisional fins a huit anys de presó i 20 d'inhabilitació per a l'expresident de la Diputació de València amb el PSPV i actual alcalde d'Ontinyent per la Vall ens Uneix pel cas Alqueria.

Aquesta mateixa petició de presó, 8 anys, l'estén anticorrupció al que fora el seu cap de gabinet en la corporació provincial, Ricard Gallego, i per a l'assessor Manuel Reguart (tots dos per cooperació necessària) i per als dos exgerentes de l'empresa pública Divalterra, Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV).

A Rodríguez, Reguart, els dos exgerentes i Gallego, el fiscal Anticorrupció els atribueix els delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

A més, el fiscal demana per a les set persones contractades com a càrrecs d'alta direcció sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc més per malversació de cabals per cooperació necessària; i altres sis per al lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i un altre gerent, Xavier Simón, per falsedat, malversació i prevaricació. També demana el sobreseïment de la causa per a un altre dels investigats, que sí que manté l'altra acusació.

"S'inicia el judici oral"

Des d’Europa Press han publicat i informat que aquest dimarts ha transcendit que el jutge instructor del cas ha obert judici oral davant l'Audiència de València contra a Rodríguez i els altres 14 acusats en un acte en el requereix el pagament de fiances per a cobrir possibles responsabilitats civils, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Les fiances corresponen a la suma dels salaris rebuts pels contractats com a alta direcció --vuit-- més la indemnització per acomiadament en alguns casos, quantitats de les quals hauran de respondre solidàriament els principals acusats. Segons informa la citada font, l'instructor dóna deu dies a les defenses perquè presenten els seus escrits.

 "Un sistema inútil i ineficaç"

Sobre Rodríguez, Reguart, Brines i Tiller, el fiscal considera que van anar dissenyant un sistema artificiós d'àrees de gestió, costós per a l'empresa pública i "inútil i ineficaç" per al compliment dels fins públics que realment realitzava, per a afavorir a persones afins tant al PSPV com a Compromís, “en perjudici del correcte i eficaç funcionament que ha de presidir la gestió d'una empresa pública”, expliquen.

L’explicació del fiscal és molt dura, ja que segons publiquen des d’Europa Press, considera que es va nomenar com a personal d'alta direcció a set persones sense subjectar-se als principis de capacitat, mèrit i transparència, en àrees sense contingut efectiu, i sabedors que els nomenaments anaven únicament a suposar cost salarial per a l'empresa pública, i obviant les funcions del consell d'administració. En aquesta línia, sosté el fiscal que amb una política de "clar menyspreu al patrimoni públic" i en plena crisi econòmica, van fer "cas omís" a la legislació per a evitar el descontrol en les empreses públiques.

El fiscal, com a responsabilitat civil, demana a Rodríguez, Gallego, Reguart i Brines que indemnitzen conjunta i solidàriament a Divalterra amb 1.009.000 euros, i a Tiller amb 1.001.000; amb 8.200 euros a Corda i Simón; mentre que els contractats hauran d'indemnitzar segons els salaris i indemnització rebuda en el seu moment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00