Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Reus

Mercat del Carrilet: viu, com a mínim, fins a 2024

El govern de Reus fa marxa enrere i posposa el tancament del Mercat del Carrilet fins al 2024. Els paradistes s'havien mobilitzat durant els dos darrers anys en contra de la clausura de l'equipament, assegurant que és viable econòmicament, recollint milers de signatures de la ciutadania i el suport de tots els partits de l'oposició.

El Mercat del Carrilet continuarà obert fins a 2024. / Ajuntament de Reus

Reus

Gir de 180 graus en el futur del Mercat del Carrilet que, com a mínim, seguirà obert fins al 30 de juny de 2024. El govern de Reus fa marxa enrere i posposa el tancament de l'equipament argumentant que la situació social i econòmica derivada la pandèmia els ha obligat a replantejar el calendari, que preveia tancar-lo aquest mateix mes de juny. Deixen, doncs, el futur del mercat en mans del pròxim govern reusenc, que sorgirà de les pròximes eleccions municipals. L'alcalde, Carles Pellicer, després de reunir-se amb paradistes i partits de l'oposició per comunicar-los la decisió, ha explicat que en una situació d'emergència social com l'actual han prioritzat el manteniment de les 14 parades i els 25 llocs de treball que en depenen directament.

Amb tot, el govern de Junts per Reus, Esquerra Republicana i Ara Reus manté la intenció de tancar-lo el 2024: en aquesta data volen tenir enllestit el projecte de reforma urbanística de tota la zona del Carrilet, que inclou l'edifici del mercat, l'estació d'autobusos i els carrers adjacents, entre d'altres. L'executiu reusenc assegura que l'existència d'aquest projecte és el que permet, precisament, que la renovació dels lloguers dels paradistes s'ajusti a la legalitat vigent. Ara, s'obrirà un procés de participació ciutadana per definir quines han de ser les actuacions a la zona.

Els paradistes del Carrilet, contra el tancament de l'equipament.

Els paradistes del Carrilet, contra el tancament de l'equipament. / Joel Reche

Els paradistes s'havien mobilitzat durant els dos darrers anys en contra de la clausura de l'equipament, assegurant que és viable econòmicament, recollint milers de signatures de la ciutadania i el suport de tots els partits de l'oposició. Una oposició que, precisament en el darrer ple, demanava una consulta ciutadana sobre el tancament del Mercat del Carrilet. Un tancament que, finalment, es decidirà un any després de les pròximes eleccions municipals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00