Sociedad

França recomana no viatjar a Catalunya

El Govern francès demana a les autoritats que frenin el flux amb Espanya per l'augment de rebrots

El president de la República francesa, Emmanuel Macron / CHRISTOPHE PETIT TESSON (EFE)

París

França ha demanat als seus ciutadans que evitin viatjar a Catalunya a causa dels brots de coronavirus i ha sol·licitat a les autoritats que frenin el flux migratori entre França i Espanya.

El primer ministre francès, Jean Castex, ha recomanat als seus compatriotes que no viatgin a Catalunya mentre la situació sanitària no millori, després d'un Consell de Defensa dedicat a la crisi sanitària. I ha demanat que es redueixi a l'mínim el flux procedent des d'aquesta regió d'Espanya a França.

"Pel que fa a la situació a Catalunya, que mostra indicadors sanitaris degradats, recomanem vivament als ciutadans francesos que evitin desplaçar-se allà mentre no millori la situació en aquest territori mentre la situació no es millori", ha declarat Castex a terme de la reunió amb les altes autoritats sanitàries de país i el President de la República, Emmanuel Macron.

El cap de l'Executiu ha afegit que el Govern francès està en discussió amb les autoritats espanyoles i catalanes perquè vigilin que en l'altre sentit el flux de persones des d'Espanya a França sigui el menor possible. Castex ha anunciat a més que els viatgers procedents de països classificats com "vermells", entre els quals no n'hi ha cap de la Unió Europea, s'han de sotmetre a "una prova virològica obligatòria" a l'arribar als aeroports o ports marítims.

Catalunya és per tant l'única regió d'Europa que rep un consell negatiu per part de les autoritats franceses. Totes les mesures extraordinàries adoptades aquest divendres van destinades a parís tercers. Als 16 països considerats com a "vermells" per l'alta circulació de virus i en molts casos per la precarietat de les mesures sanitàries.

"El flux des d'aquests països és molt petit" ha dit el primer ministre ja que són països que la UE considera "tancats". Però alguns vols estan autoritzats perquè arriben ciutadans amb passaport francès o amb residència estable a l'Hexàgon.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00