Sociedad | Actualidad

Un Sant Jordi millor del previst

Els llibreters diuen que Sant Jordi ha anat millor del que semblava fa uns dies però que les vendes quedaran molt lluny de les xifres d'altres anys

La llibreria Laia preparant els encàrrecs de llibres per repartir als domicilis (EUROPA PRESS)

Barcelona

Les expectatives eren molt baixes i finalment editors i llibreters han tingut més feina de la que esperaven. Patrici Tixis president del Gremi d’Editors de Catalunya ha explicat a Ser Catalunya que tant les editorials com les llibreries han estat molt ocupades amb els encàrrecs de llibres per enviar a casa o per recollir un cop passi el confinament . “ Ha estat una jornada de molta feina per tots els qui estem al món del llibre, ha estat una jornada profitosa, millor del que podriem esperar en un confinament amb tothom tancat a casa , però naturalment no es pot comparar amb altres anys”

Maria Carme Ferrer presidenta del Gremi de Llibreters diu que durant Sant Jordi han notat el suport dels ciutadans “m’han fet molta il·lusió les trucades de telèfon, els whatsapp, els mails , dient que quan obrim les llibrerires tornaran per ells també era un dia trist”

El Gremi diu que la crida #senseparadesperosenseparar per comprar llibres via web ha tingut un bon seguiment . Durant tota la setmana i especialment per sant jordi, les llibreries han vist com creixien els encàrrecs de compra en línia . La Cambra del Llibre , però , diu que dóna el trimestre econòmicament per perdut per això mantenen la crida per mantenir el suport a les llibreries. Des de la iniciativa Llibreries Obertes, per exemple, han venut 45.000 llibres que s’entregaran als clients quan s’obrin les llibreries i que suposen una injecció de gairebé un milió d’euros per les 457 llibreries adherides. No hi ha dades globals de vendes però s’està molt lluny del milió i mig de llibres venuts i els 22 milions d’euros de l’any passat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00