Hora 25 la Vall d'AlbaidaHora 25 la Vall d'Albaida
Actualidad
Coronavirus Covid-19

12 habitatges públics adjudicats a famílies vulnerables de La Vall d'Albaida

Llutxent i Albaida són les localitat amb més beneficiaris de tota la provincia de València

Imatge de la localitat de Llutxent, la que té més beneficiaris de tota la provincia de València / Jose A. Bernat Bacete

Ontinyent

La Conselleria d'Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat 73 vivendes públiques a famílies vulnerables des de l'inici de l'estat d'alarma a mitjan març, provocat per la crisi sanitària i econòmica del coronavirus. Part de les 73 vivendes han anat destinades a persones que havien perdut la seua casa a causa d'una execució hipotecària o a víctimes de violència masclista. L'objectiu és que, quan estiguen condicionades, les famílies puguen accedir "a la major celeritat possible", detalla la Generalitat en un comunicat.

De les 73 citades, un total de 35 són a la provincia de València i de les quals, més de la tercera part han anat a parar a la Vall d’Albaida. En total són 12 les vivendes han recaigut sobre localitats de La Vall d’Albaida, que s’han repartit en 7 vivendes a Llutxent i 5 a Albaida, sent les dos ciutats de la província més ajudades i sols superades a tota la Comunitat Valenciana per Oriola i Castelló de la Plana amb 15.

Entre les mesures adoptades pel Consell, els residents de tots els habitatges públics estan exemptes del pagament de les seves rendes durant els mesos d'abril, maig i juny. Per als inquilins amb renda bonificada s'ha ampliat la durada de la seva bonificació en tres mesos.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que la Covid-19 no paralitza l'adjudicació d'habitatges públics, ja que és un dret bàsic: “Situacions tan excepcionals com les que estem vivint encara posen encara més de manifest les bretxes existents en la societat que afecten les famílies més vulnerables".

EVha, l'entitat que gestiona les 14.000 habitatges públics, "continua amb la seva labor social i amb el mateix rigor i esforç de sempre per a donar solució habitacional a les persones vulnerables", malgrat les restriccions necessàries per a evitar el contagi i les condicions de teletreball dels seus empleats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00