Aquí Cuní Ebre
Sociedad | Actualidad
SEGA ARRÒS

Bones previsions per a la sega de l'arròs

Els pagesos calculen recollir al voltant de 13o o 140 milions de quilos

Segador tradicional / ACN

Tortosa

Bones previsions en l'inici de la sega de l'arròs al Delta de l'Ebre. Els pagesos s'han mostrat optimistes al començament de la campanya, i calculen que podran recollir entre 130 i 14 milions de quilos entre els dos marges del delta.

Una de les raons per a les bones perspectives de la campanya és la treva que ha donat el fong 'Pyricularia', un dels principals enemics de l'arròs, ja que produeix una substància tòxica que frena el creixement de la planta.

Segons ha explicat Albert Pons, responsable del sector de l'arròs de la Unió de Pagesos, "el fong 'Pyricularia' requereix calor i humitat perquè creixi, però aquest any com les temperatures s'han mantingut estables per damunt dels 30 graus durant l'estiu, no s'han donat les condicions perquè el fong pugui fer estralls a la collita."

En relació a l'altre enemic de la collita d'arròs, el caragol maçana, Pons ha explicat que la situació està "controlada, no erradicada, però sí controlada" a l'hemidelta dret.

Al marge esquerre, Pons ha apuntat tot el contrari i ha explicat que els pagesos "tenen un cost afegit de 300 euros per hectàrea, s'està malvivint per culpa del caragol, ja que s'han de sumar les despeses de la saponina, de les malles per evitar que avanci...".

La campanya de moment ha començat amb les varietats més primerenques, com l'arròs bomba, i es preveu que finalitzi al voltant del 12 d'octubre, tot i que podria allargar-se una mica més en funció de les pluges.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00