Sociedad | Actualidad

Cap dia dels últims 4 mesos s'han cobert tots els torns de metge a les UCI mòbils de Barcelona ciutat

Aquest dijous, per exemple, la meitat de les UCI diürnes han anat sense facultatiu, segons consta al full de torns

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM / ACN

Barcelona

Comissions Obreres denuncia que a Barcelona ciutat cap dia d'aquests últims 4 mesos les 6 UCI mòbils del Sistema d'Emergències Mèdiques que han d'anar amb un metge, han disposat totes alhora del facultatiu que els hi pertocaria. És un infermer o infermera qui llavors en queda al càrrec d'aquests vehicles.

Segons el sindicat, a Barcelona hi hauria d'haver funcionant 6 UCI mòbils propietat del SEM amb metge durant el dia, i 3 de nit, però des del mes de maig el servei no es cobreix al 100%.

Aquest dijous, per exemple, segons consta al full de torns, 3 de les 6 UCI diürnes van sense metge, i una de les 3 nocturnes també hi anirà. En aquests casos, la plaça del metge queda buida, i una infermera assumeix el comandament de la unitat.

Àngels Balliu, de CCOO al SEM, diu que no consta que aquesta situació hagi tingut cap conseqüència greu, de moment, però que podria arribar a produir-se.

"Nosaltres entenem que la qualitat és bona donat que la infermeria del SEM és molt potent, que té la formació, té les eines i pot fer-ho. El problema està si en alguna situació es requereix el suport del metge, i no n'hi ha de disponible en aquell moment, perquè les unitats estan sense metges...", denuncia Balliu.

La situació encara és més greu al conjunt de Catalunya

El sindicat diu que la situació s'agreuja en el conjunt de Catalunya perquè hi ha molts municipis amb una sola UCI mòbil amb metge. Si aquest falla, no en queda cap. Segons Comissions, hi va haver un dia (el 17 d'agost passat) que van faltar 17 metges d'UCI mòbils del SEM en diferents posicions de Catalunya.

El SEM admet la falta de metges

Des del SEM s'admet que falten metges, com en tots els nivells assistencials de la sanitat pública, però afegeixen que aquest juliol i agost, concretament, s'ha cobert més del 90% de les hores de metges assignades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00