Hoy por hoy Tarragona
Actualidad
El Vendrell

"Que els deixin on sigui i els puguem restaurar"

L'alcalde del Vendrell, Keneth Martínez (PSC), demana als lladres que tornin els gegants Salvador i Teresa.

Imatge dels gegants sostrets del Vendrell. / Cedida

El Vendrell

L'alcalde del Vendrell demana als lladres que es van endur la matinada de diumenge un remolc amb una parella de gegants de la vila que els tornin per poder-los gaudir a la propera Fira de Santa Teresa, a l'octubre. Ajuntament i Mossos no descarten cap motiu rere el robatori, tot i que la hipòtesi principal és que l'autèntic objectiu dels lladres fos només el remolc, i no pas uns gegants de 1930 pels quals difícilment en trauran cap benefici econòmic. El batlle del Vendrell, el socialista Keneth Martínez, demana als lladres que entenguin "el seu valor immaterial". "Que els deixin on sigui, que els puguem recuperar, que els puguem restaurar i que el dia 15 d'octubre, pel dia de Santa Teresa, puguin tornar a la plaça com toca i com cal", va dir.

Els dos gegants, el Salvador i la Teresa, són peces de més de vuitanta anys d'antiguitat i la colla gegantera local ha alertat de la fragilitat de la seva estructura. Preocupa que els dos gegants hagin patit algun desperfecte durant el robatori.

Ahir, l'alcalde va comparèixer en una roda de premsa en què va interpel·lar directament els lladres. Martínez no se'n va amagar, la seva intenció era fer-los entendre que han sostret uns elements festius molt estimats pels vendrellencs.

Martínez confia que la difusió del robatori arribi d'alguna manera a oïdes dels autors i demana també la col·laboració de la ciutadania per ajudar a localitzar el remolc. "Que tothom estigui alerta si veu un remolc de més de cinc metres de llarg... és prou visible", va dir. A més a més, el remolc estava pintat amb els colors de la vila i amb el retrat dels gegants en el moment en què van ser sostrets.

Imatge dels gegants del Vendrell a l'interior del remolc sostret. / Ajuntament El Vendrell

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00