Sociedad | Actualidad

Exigeixen a la Generalitat millores en l'assistència de les persones dependents

El sector de l'atenció a la gent gran denuncia que la situació és límit per a treballadors i usuaris

Imatge d'arxiu de diverses persones grans en un menjador / Getty Images

Barcelona

Sindicats, patronals i treballadors de l'àmbit de l'atenció a la gent gran s'han concentrat aquest dijous al matí per exigir a la Generalitat millores en l'assistència de les persones dependents. El sector denuncia que porta deu anys amb les tarifes públiques congelades i que la situació és límit per a treballadors i usuaris.

Asseguren que en deu anys, l'estada mitjana en una residència ha passat a ser de quatre a dos anys, i que les llargues llistes d'espera per obtenir una plaça fan que els usuaris arribin més tard i més deteriorats.

Una càrrega de treball que, sumada a les difícils condicions laborals del personal, titllen d'inassumible. Davant aquesta situació, treballadors i sindicats demanen un increment de salaris que passaria primer per incrementar els recursos que el Govern destina a l'atenció de les persones grans.

"No s'està convertint en un repte de país"

"Considerem que el gran problema que tenim és que això no s'està convertint en un repte de país i tots passem de puntetes en l'envelliment de la població i és un tema que el tenim tots a casa nostra, i per tant, hem de ser capaços de seure en una taula", ha remarcat la presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, Cinta Pascual.

Fa dos anys que el sector va demanar al Govern una inversió de 300 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00