Sociedad | Actualidad

Catalunya serà un banc de proves de la tecnologia 5G

Segons el govern, es tracta del primer laboratori obert de la tecnologia mòbil 5G d'Europa, on les empreses podran provar els seus productes

Imatge d'un panell publicitari sobre la tecnologia 5G, al Movile World Congress de Barcelona / Getty Images

Barcelona

La Generalitat ha presentat un acord amb l'operadora Orange que convertirà Catalunya en un banc de proves de la tecnologia 5G. Segons el govern, serà el primer laboratori obert de 5G d'Europa on les empreses podran provar els seus productes amb l'última generació de tecnologia mòbil.

El laboratori permetrà a les empreses testejar els seus productes basats en l'internet de les coses amb la finalitat que puguin convertir-se en serveis en un futur pròxim. Ho farà a partir de la disposició en obert d'una xarxa 5G a la qual es podrà accedir des de qualsevol punt del territori.

Objectiu: ser "l'epicentre mundial del 5G"

El laboratori és fruit de l'acord entre la Generalitat, la iniciativa 5G Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i l'operadora Orange. Una iniciativa que, segons ha afirmat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, permetrà fer de Catalunya l'epicentre mundial del 5G: "Gràcies a iniciatives pioneres com la d'avui, impulsades conjuntament amb els principals actors d'aquest àmbit, Catalunya, que ja és sinònim d'innovació digital puntera a Europa, amb aquest acord estic convençut que ho serà també a tot el món i en tots els idiomes", ha afirmat.

De moment s'ha presentat aquest acord però no s'ha concretat la inversió pública que es farà per posar-lo en funcionament. Orange invertirà 2 milions i mig d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00