Sociedad | Actualidad

Més de la meitat dels ciclistes de Barcelona se senten vulnerables

La bicicleta és el vehicle que més creix a la ciutat: ja són 68.000 usuaris, un 8% més que fa un any

Imatge d'arxiu del servei 'Bicing' / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Més de la meitat de les persones que es mouen en bici per Barcelona se senten vulnerables, segons una enquesta del RACC. Però l'estudi també demostra que els propis ciclistes en tenen part de la culpa: un 45% admet no conèixer la normativa de circulació i un de cada 3 reconeix conduir amb auriculars. I això que l'informe no parla dels que se salten els semàfors.

En un any ha crescut un 20% el nombre de ciclistes que se senten insegurs per Barcelona. Diuen que és sobretot per la fi de la moratòria que els permetia circular per voreres de menys de 5 metres, un canvi que els obliga a compartir calçada amb vehicles de motor.

Des del RACC insisteixen en què cal treballar la seguretat viària per evitar accidents. "La normativa municipal, un 50% de la gent no la coneix, o diu que no la coneix. S'ha d'explicar i s'ha de comunicar millor", indica el president de l'entitat, Josep Mateu. "També l'ús de telèfons i auriculars i etcètera quan es va en bicicleta, és una causa d'aquest possible increment futur de l'accidentalitat", alerta Mateu.

La bicicleta és el vehicle que més creix a la ciutat. Ja són 68.000 usuaris, un 8% més que fa un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00