Aquí Cuní Ebre
Sociedad | Actualidad
INCENDI A LA RIBERA

Els bombers tanquen part del perímetre de l'incendi de la Ribera d'Ebre

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha alertat que divendres és "el pitjor dia"

ACN

Tortosa

Els Bombers han aconseguit tancar part del perímetre del flanc dret de l'incendi de la Torre de l'Espanyol, que continua actiu i que crema des del passat dimecres.

El foc però ja no té fronts actius potents. Durant la nit els Bombers han pogut destinar efectius terrestres al sector nord del flanc dret, on fins ara només es podia accedir amb mitjans aeris.

El cap d'intervenció dels Bombers, Antonio Ramos, ha alertat que aquest divendres és "el dia més crític" per les altes temperatures que es preveuen, molt més elevades que ahir així com l'entrada de vent de component sud. Ramos també ha explicat que ara el principal objectiu és aconseguir que el foc baixi d'intensitat.

En la compareixença d'aquest divendres al matí, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que el treball "va molt millor" per la feina feta durant la nit i que "el pitjor que pot passar és que comenci un foc d'aquestes característiques en un altre indret".

Malgrat que l'incendi no està estabilitzat a hores d'ara, ja no hi ha fronts actius potents i els efectius han pogut envoltar bona part del perímetre. Hi treballen actualment 400 efectius dels Bombers de la Generalitat, de la Unitat Militar d'Emergències i unitats BRIF. Des de les 7 del matí que s'han incorporat els mitjans aeris per seguir treballant especialment a la part nord del flanc dret.

De moment el foc ha calcinat més de 5.000 hectàrees i ha obligat a desallotjar 50 veïns de la zona. 42 d'ells han passat la nit a l'espai que ha habilitat la Creu Roja a l'escola de Flix.

El foc continua obligant a tallar cinc carreteres: la C-12 (entre Maials i Flix), la T-703 (a la Palma d'Ebre), la C-233 (entre Bovera i Flix), la T-714 (a Torre de l'Espanyol) i la T-2237 (entre Vinebre i la Palma d'Ebre).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00