Aquí Cuní Ebre
Sociedad | Actualidad
INCENDI FORESTAL

Estabilitzat l'incendi del Perelló

El foc ha cremat 220 hectàrees de terreny forestal prop del parc eòlic de les Colladetes

ACN

Tortosa

Els bombers han donat per estabilitzat l'incendi del Perelló, que crema des de diumenge al migdia i ha arrasat més 200 hectàrees de bosc, en una zona propera al Parc Eòlic de les Colladetes.

La davallada de temperatures i la humitat han ajudat en les tasques d'extinció. Aquesta millora en les condicions climàtiques ha afavorit que des de Protecció Civil hagin tancat ja la prealerta del Pla Infocat.

Pel que fa al pronòstic els bombers s'han mostrat optimistes, ja que els vols de reconeixement han constatat que queda poc perímetre actiu i que s'està refredant. També ha millorat la situació del vent, que havia complicat anteriorment les tasques d'extinció.

Un cop estabilitzada la situació han pogut retornar a casa els 38 veïns desallotjats preventivament, molts d’ells evacuats des de diumenge la tarda.

En total eren 38 persones, que viuen en 22 masies aïllades de la zona. La majoria han passat la nit a casa de familiars i amics, però 4 van haver de ser reallotjats en un hostal.

La causa de l'incendi, segons els agents rurals, és una crema descontrolada de restes agrícoles, concretament de poda d'olivera. Els agents ja han identificat al responsable i han presentat denúncia.

El cap dels agents rurals, Miquel Àngel Garcia, ha explicat que el responsable no complia amb les mesures de prevenció obligatòria. "[El responsable] no tenia net el voltant de la foguera, va cremar molt prop de la massa forestal i va marxar sense apagar bé la foguera", ha assegurat Garcia.

En total hi han treballat una seixantena de dotacions terrestres, amb 200 efectius. Durant les primeres hores de l'incendi també van participar 10 mitjans aeris, però es van retirar en fer-se fosc.

Com a conseqüència de l'incendi s'ha avançat la prohibició de crema de restes vegetals al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. A la resta de Catalunya serà a partir del 15 de juny.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00