Sociedad | Actualidad
MEDI AMBIENT

Disminueix el nombre d'ocells que hivernen al Delta de l'Ebre

L'assecament dels arrossars per combatre el cargol poma explica part d'aquest descens

Vista general d'aus a la zona de la llacuna de l'Encanyissada, al parc natural del delta de l'Ebre. Imatge del 4 de febrer de 2018. (horitzontal) / Anna Ferràs (ACN)

Disminueix el nombre d'ocell aquàtics que ha escollit el Delta de l'Ebre per passar l'hivern. El cens d'aus anual ha comptabilitzat 238.716 exemplars de 92 espècies diferents, una xifra lleugerament inferior a l'any passat.

La davallada d'ocells hivernants ha afectat sobretot les espècies que depenen de la inundació dels camps,  com ara la fredeluga o la daurada grossa. L'assecament dels arrossars per a poder combatre la plaga del cargol poma s'ha estès cada cop més i enguany només han quedat un 40% dels camps inundats.

Tot i aquest descens, el tècnic del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Toni Curcó, ha recordat que el cens d'aus "ha variat molt d'una espècie a un altra". Així, altres espècies que no estan afectades per l'assecament dels arrossars, com la cigonya blanca o la gavina capblanca, sí han registrat màxims històrics.

Les principals espècies que hivernen al Delta de l'Ebre són els anàtids, com ara l'ànec cullerot, amb més de 100.000 exemplars, i les límicoles amb 33.000.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00