Economia y negocios
UE

Borrell confirma que l'atur sí entra en l'acord d'associació

La ministra Maria Ubach reconeix que el subsidi d'atur és una de les qüestions que hi ha sobre la taula en les negociacions amb la UE

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach, conversa amb el seu homoleg espanyol, Josep Borrell, durant la seva visita a Andorra / SFGA-JAViladot

Andorra la Vella

El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol, Josep Borrell, deixa clar que Andorra haurà de fer-se càrrec de l'atur dels treballadors retornats si acaba signant l'acord d'associació amb la Unió Europea perquè assegura que no hi pot haver una discriminació en matèria de protecció social.

Borrell sí que ha coincidit amb les manifestacions que havia fet el president d'SDP, Jaume Bartumeu, alertant de la demanda de Brusel·les perquè les prestacions d'atur siguin abonades pel país on s'ha dut a terme el treball. Una qüestió que havia generat polèmica la darrera setmana i en què l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, havia desmentit a Bartumeu. Aquestes declaracions les ha fet en el marc de la visita que ha fet aquest dimecres a Andorra en què s'ha reunit amb membres del Govern.

Tot i que no ha volgut parlar de pressions, sí que ha manifestat que si un estat es vol associar amb la Unió Europea ho ha de fer amb totes les conseqüències. En aquest sentit, diu que la posició d'Espanya en aquesta qüestió és molt clara i insisteix que no hi poden haver discriminacions si es vol caminar cap a una Europa més social.

Josep Borrell deixa clar que el subsidi d'atur s'inclou dins l'acord d'associació amb la UE

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1538637250_474301/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De la seva banda, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha confirmat que l'annex 6 de l'acord d'associació que contempla els aspectes relacionats amb la seguretat social i, en concret amb les prestacions de desocupació, està sobre la taula. En tot cas assegura que Espanya no suposa un fre en les negociacions.

A banda de l'acord d'associació, també s'ha parlat de la candidatura d'Andorra per organitzar la Cimera Iberoamericana el 2020 i Ubach ha destacat les bones relacions que hi ha entre els dos estats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00