Sociedad | Actualidad

Impagaments del Govern als centres de menors

La Generalitat ha deixat de pagar el servei que presten algunes entitats socials que gestionen centres de menors tutelats

El conseller Chakir ElHomrani / Laura Alcalde (ACN)

Barcelona

La Generalitat ha deixat de pagar el servei que presten diverses entitats socials que gestionen centres de menors tutelats. Es tracta de la factura del mes de juliol, que no s'ha abonat a temps. En alguns casos, les entitats s'han vist obligades a retallar el sou dels treballadors per falta de diners.

El govern reconeix el problema per "manca de crèdit disponible". Segons fonts de la Generalitat, en els darrers dos dies han anat desencallant pagaments per valor de 5 milions d'euros, però admeten que encara queden altres 3,7 milions d'euros per abonar. Les mateixes fonts asseguren que ho resoldran "en els propers dies".

Les raons d'aquest retard en el pagament són, segons la Generalitat, l'arribada massiva de menors immigrants que ha esgotat els diners disponibles i la paralització de l'administració que s'arrossega des de l'aplicació de l'article 155 . Al juny es van signat tots els contractes que no s'havien renovat al gener, però no s'han pogut activar encara totes les ordres de pagament. Per tant, els afectats per l'impagament són centres col·laboradors amb la DGAIA, hagin acollit els menors que han arribat aquest estiu o no.

Ni el govern ni la Federació D'Entitats d'Atenció a la Infància (FDAIA) ha pogut encara quantificar el nombre de centres i entitats socials afectades, tot i que diuen són "bastantes". El que sí ha pogut saber Ser Catalunya és que en alguns casos, les entitats han hagut d'optat per pagar la meitat del sou als seus treballadors per manca d'ingressos. És el cas, per exemple, dels educadors que treballen a la fiscalia de menors a la ciutat de la justícia o el servei de trasllats de menors de la Generalitat, que s'ha multiplicat de personal aquest juliol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00