Sociedad | Actualidad

Salut ampliarà les urgències del Verge de la Cinta

També es construirà un nou edifici oncològic

Visita de la consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospiyal de Tortosa Verge de la Cinta. / Ràdio Ebre.

Tortosa

El departament de Salut ha anunciat un pla de millores per a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa  (HTVC), que inclou l’ampliació del servei d’urgències, la construcció d’un nou edifici oncològic i l’adequació de l’heliport per a poder fer vols nocturns.

El nou edifici oncològic es començarà a construir entre finals del 2019 i principis del 2020, en uns terrenys propers a l’actual hospital i tindrà un cost de 3 milions d’euros. L’equipament inclourà un nou accelerador lineal i el servei de radioteràpia, que en l’actualitat es troba al centre sociosanitari de Jesús (Tortosa).

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat l’Hospital Verge de la Cinta, on ha afirmat " que adquirim el compromís d'ampliar les urgències, és una demanda molt reivindicada, és una necessitat sobretot d'espai i no tant d'atenció que entenem que és l'adequada".

Malgrat aquest compromís, Vergés ha afegit que encara no hi ha data prevista per a l’ampliació d’aquest servei i ha preferit no parlar de terminis. El que sembla que sí té data és l’adequació de l’heliport per als vols nocturns. Es durà a terme durant el 2019 amb un pressupost de 200.000 euros.

La consellera també ha afirmat que es treballarà per poder resoldre la manca de professionals de la salut que hi ha a les Terres de l'Ebre i a altres regions sanitàries. Vergés tampoc ha concretat quan es posarà en marxa l'empresa pública salut Terres de l'Ebre que ha de gestionar l'Hospital de Móra d'Ebre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00