Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Antiga Sedera

Mercadona, a l'espera

La cadena de supermercats valorarà el conflicte veïnal per decidir si obre un nou establiment al solar l'antiga Sedera de Reus.

Mercadona estudia instal·larse al solar de l'antiga Sedera de Reus. / Mercadona

Reus

Mercadona està a l'expectativa de l'evolució del conflicte veïnal per decidir si obre un nou establiment a l'antiga Sedera de Reus. Les associacions de veïns existents a la zona tenen voluntats diferents sobre futur del solar i la companyia vol evitar problemes. Fonts de l'empresa asseguren que només obren nous establiments, literalment, allà on hi hagi "calma i tranquil·litat" i estan a l'espera de com evoluciona la situació. La ubicació de la Sedera però, els resulta atractiva tant per l'espai com pel fet que no requereix cap modificació urbanística, perquè el solar ja està definit com a zona comercial.

El supermercat ocuparia només 3.000 m² dels 8.000 disponibles i es col·locaria a la part posterior del solar. Al davant es crearia una zona verda per no interferir en la imatge de la zona residencial del passeig. Segons els dirigents veïnals, que dimecres van reunir-se amb la companyia, Mercadona també preveu un pàrquing amb 200 places al costat de l'edifici, que ampliaria l'oferta d'aparcament dels carrers paral·lels al passeig de Misericòrdia.

El solar, per la seva situació, pertany al barri Monestirs. Els seus veïns acceptarien un supermercat al solar si no afecta la mobilitat i la tranquil·litat característica d'aquest espai de la ciutat. Tot i això, tal com ha explicat el president la seva associació veïnal, Alfons Berbel, no acceptaran cap proposta fins que Mercadona els presenti un projecte definitiu. Un projecte que també hauria de superar els tràmits de l'Ajuntament.

D'altra banda, veïns del barri Vilanova i del passeig de Misericòrdia han celebrat diverses assemblees obertes amb la intenció de debatre sobre el futur de l'espai, propietat de la immobiliària Sòlvia. Deixant ben clar que no veuen amb bons ulls l'arribada d'una gran superfície, una de les iniciatives que pren més força és la petició a l'Ajuntament de Reus perquè adquireixi la propietat i fer un procés participatiu per decidir-ne l'ús final.

Eva Hidalgo

Eva Hidalgo

Periodista a SER Tarragona - Ràdio Reus i apassionada de l'ofici d'explicar històries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00