De tot menys mel
COAG, ASAJA, UPA i les Cooperatives alerten: s'està venent com a mel un producte que no ho és, i pot ser perjudicial per a la salut
Valencia
Els citats col·lectius exigeixen al Ministeri que obligue a complir la normativa europea en l'etiquetatge. Enric Simó, de COAG, ha explicat en La Llavor que es ven com a mel un producte que de mel autèntica té, si de cas, un 1%. Que la resta són components que s'emmascaren en l'etiquetatge sota l'epígraf "barreja de mels de la Unió Europea" o de fora de la Unió Europea. I que a més a més, eixos components poden arribar a ser fins i tot perjudicials per a la salut.
Per açò exigeixen al govern que obligue a detallar en l'etiquetatge d'on procedeix la mel. Açò es fa en altres països europeus com Itàlia, Polònia i Grècia, però a Espanya no sembla que el govern, denúncia Simó, tinga interès a evitar eixe frau al consumidor.
Simó aconsella als consumidors que compren la mel si pot ser de productors locals i que fugen d'aquelles mels en les quals no conste de forma clara la seua procedència.
MÉS CONTINGUTS DE LA LLAVOR
Tradecorp, l'empresa de fertilitzants, ha tornat a sumar per tercer any consecutiu esforços amb el CSIC per a lluitar contra la xylella. Mentrestant, AINIA experimenta amb una nova APP que permetrà als consumidors conèixer amb detall els productes dels lineals dels supermercats. I també ens acostem a Alimentària, la fira de l'alimentació i les begudes, que se celebra a Barcelona i que es perfila com la fira capdavantera del sector en la Unió Europea.
![Juan Magraner](https://s3.amazonaws.com/arc-authors/prisaradio/8574bee0-26e9-463d-afda-645719e6331c.png)
Juan Magraner
Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....