Sociedad | Actualidad

Fiscals alemanys i espanyols estudiaran a l'Haia el cas Puigdemont

Membres de les fiscalies d'Espanya i d'Alemanya es reuniran a la ciutat holandesa de l'Haia per intercanviar informació sobre la possible extradició de Carles Puigdemont

La seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid / Oriol Pi de Cabanyes (Arxiu ACN)

Membres de les fiscalies d'Espanya i d'Alemanya es reuniran a la ciutat holandesa de l'Haia per intercanviar informació sobre la possible lliurament de l'expresident català Carles Puigdemont a Madrid, reclamat pel Tribunal Suprem, segons va poder saber avui DPA.

Des dels ministeris públics d'Alemanya i Espanya eviten de moment referir-se a l'esmentada trobada però apunten que és 'habitual' que hi hagi 'comunicacions' entre les fiscalies de dos països quan s'ha cursat una euroordre.

La Fiscalia General de l'land alemany de Schleswig-Holstein va sol·licitar que l'expresident català Carles Puigdemont va ser extradit a Espanya pels delictes de rebel·lió i malversació de fons de què l'acusa el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, i va demanar que seguís a la presó per 'risc de fuga'.

No obstant, el tribunal va decidir deixar-lo en llibertat provisional mentre resol si finalment li lliura o no a Espanya i ha rebutjat que pugui concedir-li la entradición pel primer dels delictes assenyalats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00