Sociedad | Actualidad

El conseller de Justícia reclama un mecanisme que retorni automàticament els diners de la clàusula sol

Carles Mundó demana aquesta mesura al govern espanyol i al Banc d’Espanya per tal d’evitar milers de processos judicials que podrien col·lapsar els jutjats

El conseller de Justícia, Carles Mundó, reclamarà al govern espanyol i al Banc d'Espanya que creïn un mecanisme per tornar automàticament els diners dels afectats per les clàusules sòl / Núria Julià (ACN)

Barcelona

La Conselleria de Justícia ja s'ha posat en contacte amb el Ministeri del ram per reclamar que el litigi sobre les clàusules sòl no quedi només entre els afectats i les entitats bancàries.

Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que ahir va dir que obliga als bancs a tornar tots els diners que va cobrar de més als afectats, ara es preveu que hi haurà una allau de reclamacions. A Catalunya es calcula que hi ha unes 800.000 persones que poden reclamar els diners a les entitats bancàries gràcies a aquesta sentència.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, creu que cal estalviar més maldecaps als ciutadans, que no hagin de fer “un sobreesforç per recuperar” els seus diners. Per això, Mundó reclama al govern espanyol i al Banc d’Espanya que “dictin una normativa en la qual s’estableixi el procediment per recuperar, de forma automàtica, els diners de la clàusula sòl”. D’aquesta manera, el conseller també vol evitar un col·lapse dels jutjats per culpa d’una allau de reclamacions dels clients, que a més, haurien de gastar “temps i diners”.

Mundó considera que no seria acceptable no batallar aquí pels interessos dels ciutadans quan, en altres casos, no ha volgut especificar quins, la resposta jurídica de l'Estat es fa en temps rècord.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00