Sociedad | Actualidad

Ada Colau anirà a la cimera sobre el referèndum

La seva assistència significa que els comuns entren a l’escenari on els independentistes debatran els preparatius de la consulta sobre la independència

Imatge d'arxiu d'Ada Colau, rebuda per Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat / Patricia Mateos (ACN)

Barcelona

Puigdemont sap de la importància que Ada Colau, la principal cara visible de la confluència de les esquerres, no es despengi del camí cap al referèndum. Per això, entre d'altres, s'ha mogut la cimera.

Puigdemont i Colau van coincidir aquest dilluns en un acte i el president li va plantejar que anés a la cimera. L'alcaldessa de Barcelona li va respondre que divendres 23 al matí té el Ple de la qüestió de confiança a l'Ajuntament i que, si ho movia, hi aniria. Dit i fet, la cimera, segons confirmen fonts de Palau, serà finalment divendres que ve a la tarda perquè hi pugui assistir Colau.

El pes dels comuns, que pot ser clau en tot aquest procés, i segurament encara més després que, des d'ahir, l'única proposta de referèndum aprovada pel Parlament i que continua vigent sigui la de Catalunya Sí Que es Pot, que aposta per un referèndum pactat sense dir-ho explícitament. Tampoc hi posa data i requereix que tingui un reconeixement internacional previ.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00