Sociedad | Actualidad

La CUP demana la destitució de Jordi Jané

El partit antisistema diu que està indignat amb l’actuació dels Mossos d’Esquadra i reclama la dimissió immediata del conseller d’Interior

Esquerra Republicana i el PDECAT diuen que la policia catalana ha de complir l’ordre de detenció que dicta un jutge

Algunes veus de la CUP demanen la dimissió del conseller d'Interior, Jordi Jané / María Belmez (ACN)

Barcelona

El malestar de la CUP ha anat de menys a més. A primera hora, alguns diputats cupaires denunciaven a través de les xarxes socials que els Mossos d’Esquadra practiquessin aquestes detencions.

Minuts més tard s’han sentit les primeres veus demanant el cap del conseller d'Interior. Una d’elles ha estat la regidora de la CUP a Barcelona, Maria José Lecha, que ha dit que "un cop més, els Mossos i la Conselleria d'Interior, prenen mesures repressores contra l'esquerra independentista”. Lecha ha explicat que l'assemblea territorial de Barcelona proposarà als òrgans interns del partit perquè demani el cessament immediat del conseller d'Interior Jordi Jané.

Aquesta tarda, la CUP fixarà la seva posició en una roda de premsa al Parlament. Si es fa seva la petició de dimissió del Conseller, serà el primer cop des de que van fer President a Carles Puigdemont. Les protestes de la CUP acabaran avui a les 8 del vespre amb concentracions davant d'una quinzena d'ajuntaments sota el lema “Ni rei ni por”.

Des del Partit Demòcrata i des d'Esquerra Republicana intenten explicar que la policia catalana no té marge de maniobra. Sergi Sabrià, portaveu dels republicans, lamenta les detencions però assegura que "no podem demanar als Mossos que facin política” i afegeix que troben “desproporcionat que una crema de fotografies es jutgi amb aquesta severitat”.

En una línia similar s’ha expressat la coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, a Twitter

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00