Sociedad | Actualidad

L'ACA veu viable deixar al Ter un 30% del cabal que ara envia a Barcelona

Els tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua veuen viable reduir un 30% l'aigua del Ter que ara mateix s'envia cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. La Generalitat vol compensar aquesta aportació amb aigua reutilitzada.

Girona

Aquesta solució es va plantejar puntualment durant la gran sequera del 2008 i la idea és fer-ho de forma sistemàtica, tot i que encara no hi han posat calendari.

L'Agència Catalana de l'Aigua vol agafar l'aigua que surt de la depuradora d'aigües residuals de Barcelona, passar-la per la planta de reutilització i injectar-la a l'aqüifer subterrani de l'àrea metropolitana. Ho explica Enrique Velasco, director de recursos hídrics de l'ACA.

Enrique Velasco, director de recursos hídrics de l'ACA

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000123568/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De les plantes de tractament de Barcelona poden sortir uns 60 hectòmetres cúbics d'aigua reutilitzada que es restarien dels 165 hectòmetres que actualment surten del Ter per solucionar els problemes de subministrament de la capital i rodalia.

Barcelona ho veu com una aportació solidària. Girona ho veu com un espoli que està assecant el Ter reduïnt el seu cabal des de la dictadura franquista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00