Sociedad | Actualidad

La CUP manté el pols amb Interior

Els anticapitalistes portaran al proper ple del Parlament un text contra els abusos policials en el qual, per exemple, demanen que el departament expulsi les agents implicats en el Cas Benítez

El conseller d'Interior, Jordi Jané, en un ple del Parlament de Catalunya / Rafa Garrido (ACN)

Barcelona

Els cupaires tenen en el punt de mira la Conselleria que encapçala Jordi Jané i al Ple dels dies 9 i 10 de novembre carregaran contra els abusos del cos de Mossos d'Esquadra perquè consideren que n'hi ha massa i que sovint queden impunes. Per això, en el text que presentaran, demanen que la Conselleria d'Interior, quan hi hagi indicis de vulneració de drets humans per part del cos policial català, investigui en primera instància, sense necessitat d'esperar que hi hagi una denúncia.

També proposen mesures com que, en manifestacions polítiques no s'utilitzin tècniques de dispersió dels manifestants, encapsulaments o altres eines perquè consideren que "són mètodes propis d'un model policial que atempta contra el lliure exercici de manifestació”. El text reclama, a més, que no es requisin càmeres de fotografia o de vídeo als periodistes.

D'altra banda, la iniciativa cupaire se centra en dos episodis polèmics: el cas Benítez, on els vuit policies implicats van quedar suspesos dos anys de sou i feina i cinc sense patrullar pel Raval i els anticapitalistes demanen que se'ls expulsi del cos. I també el d'Esther Quintana, amb una sentència que absolia els mossos d'esquadra investigats, i en el qual els cupaires volen que la Conselleria continuï investigant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00