Sociedad | Actualidad

L’acusat del crim de la Mariola reconeix que volia matar la seva ex parella

Declara a l’Audiència de Lleida que li va disparar dos trets d’esquena perquè “volia acabar amb tot”. Fiscalia, acusació particular i defensa negocien rebaixar la pena de 25 anys de presó a 17.

L'acusat durant el primer dia de judici a l'Audiència de Lleida. (ACN)

Lleida

L'acusat, de 32 anys, ha declarat aquest dilluns que el 30 de març de 2015 havia estat bevent alcohol i havia pres una vintena de pastilles. Ha relatat, davant el jurat popular a l'Audiència de Lleida, que durant una discussió al pis que compartien amb la víctima i els seus dos fills petits, al barri de la Mariola, va agafar un revòlver que guardava a l'habitació i, "primer, em vaig disparar i després li vaig disparar a ella", d'esquena. A preguntes de l'acusació particular, ha reconegut que la volia matar per acabar amb tot.

ACUSAT CRIM DE LA MARIOLA: reconeix que tenia intenció de matar la seva ex parella

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000162603/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'acusat, que es troba en presó preventiva des del crim, ha negat que la maltractés durant els 4 anys que va durar la relació. Tenint en compte la confessió d'assassinat, i que sabia el feia i tenia intenció de matar-la, l'advocat de la defensa, Joan Argilés, intenta pactar una pena de 17 anys de presó enlloc dels 25 que demanen inicialment fiscalia i acusació particular. La defensa demana que es tingui en compte com a atenuants, la drogoaddicció de l'acusat i la reparació parcial del dany, amb el gest d'aportar 5.000 euros i un pis.

JOAN ARGILÉS, advocat defensa: vull que es tinguin en compte els atenuants

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000162606/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'acord que negocien fiscalia, acusació particular i defensa establiria 17 anys de presó: 16 pel delicte d'assassinat i un any més per la tinença il·lícita d'armes, a més de 10 anys de llibertat vigilada. I per tant, s'eliminarien els 3 anys de presó que es demanen pel delicte de maltractaments en no queda provats. Una condemna que veu bé l'advocat de la família de la víctima, Xavier Prats, després d'escoltar la seva confessió.

XAVIER PRATS, advocat família víctima: volíem que 'reconegués que la volia matar'

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000162604/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A la vista d'avui també ha declarat l'agent dels mossos d'esquadra que va dirigir la investigació. Ha explicat que el mateix dia del crim, l'acusat ja es va confessar autor dels trets, que mai han trobat l'arma del crim i que no han pogut determinar la seqüència dels trets, tot i que s'apunta que ell li hauria disparar dos trets, d'esquena, quan fugia i després s’hauria intentat auto lesionar. Segons la família i amigues, a més, la jove estava disposada a deixar l'acusat el mateix dia en què va morir.

Fort desplegament policial

El judici per aquest crim ha començat aquest matí a l'Audiència de Lleida, amb un fort desplegament policial. Quan ha finalitzat la vista, ja al carrer, s'han viscut moments de tensió entre els familiars i amics de la víctima i els mossos d'esquadra que els volien barrar el pas per evitar que colpegessin el furgó policial que traslladava l'acusat. El judici es reprendrà demà dimarts amb la declaració dels forenses, els mossos d'esquadra que van fer les proves de balística i els pares de la víctima.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00