Sociedad | Actualidad

7.000 nous funcionaris

Ho ha anunciat el president Puigdemont al discurs del Debat de Política General

És una manera d’apropar-se a la CUP perquè faciliti l’aprovació dels pressupostos, després que ahir el Govern digués que no tocarà els impostos

undefined

Barcelona

Mirant a la CUP, i segurament també de reüll a Catalunya Sí Que Es Pot, Carles Puigdemont ha fet una crida a buscar acords, a no avergonyir-se de les coincidències i a no posar més dificultats del compte. En el seu discurs, ha passat de puntetes pel tema del referèndum. Avui s'ha centrat en gestió de govern i ha anunciat com intentarà guanyar-se el suport als pressupostos.

El president de la Generalitat ha dit que el pressupost inclourà “una convocatòria d'oferta d'ocupació pública de 7.000 llocs de treball” que es tradueix en 2500 places de metges, infermers i infermeres, 2.000 mestres, 500 Mossos d’Esquadra, 150 bombers i 300 persones per l’Agència Tributària. Amb aquesta convocatòria es vol revertir part de les places perdudes des de 2011 per les retallades.

Puigdemont també ha recordat que els comptes inclouran el pla de xoc social que ja incloïen els pressupostos de 2016 que va tombar la CUP.

Aprovació de la CUP

La convocatòria de funcionaris que ha anunciat el president Puigdemont és un dels esquers del Govern a la CUP per convèncer-los de que aprovin els pressupostos, després que ahir el Govern digués que en el projecte de pressupostos no es tocaran els impostos.

En el discurs de Carles Puigdemont, que ha durat una hora i 45 minuts, no ha donat cap detall sobre el referèndum. El president s’ha centrat a repassar la gestió i els reptes del seu govern, subratllant constantment les traves que posa el Govern espanyol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00