Sociedad | Actualidad

Un referèndum vinculant

Carles Puigdemont apostarà demà, en el seu discurs de la qüestió de confiança, per culminar el procés amb un referèndum vinculant segons confirmen a SER Catalunya diverses fonts

El que encara no està clar és el grau de compromís

Garrido R. (ACN)

Barcelona

Dirigents del Partit Demòcrata mantenen que el President garantirà la celebració del referèndum, mentre a Palau són més prudents i creuen que aquest compromís anirà lligat a trobar la manera de fer-lo amb garanties.

El debat ja no és tan si el referèndum vinculant s'inclou o no en el full de ruta, sinó quan s'inclou i com. Entre avui i demà, Puigdemont acabarà de redactar el seu discurs i des del seu entorn avisen que encara hi pot haver canvis importants, però tothom dóna per fet que en clau de procés girarà entorn del referèndum.

Per una banda tornarà a reclamar un pacte amb l'Estat, però per l'altra, també obrirà la porta a celebrar-lo de forma unilateral, una paraula que no agrada a l'independentisme i que s'ha substitut per vinculant.

Fins a quin punt garantirà la consulta? Aquí el tema es difumina. Alguns dirigents del partit donen per fet el canvi en el full de ruta, mentre que algunes veus de Govern són més prudents i apunten que el President està parlant amb molta gent, recollint molts dels recels, la gran majoria tècnics, que genera el referèndum i que el que farà davant del Parlament serà plantejar-ne la celebració si realment s'aconsegueix convertir-lo en un instrument millor que les eleccions constituents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00