Sociedad | Actualidad

“Els diputats han d’obeir en tot moment la voluntat del poble”

Aquest és el parer del 82 per cent dels consultats en una macroenquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat

Job Vermeulen (Parlament de Catalunya)

Barcelona

Una àmplia majoria (un 82%) estan d'acord o molt d'acord amb aquesta afirmació, que els diputats han d’obeir en tot moment la voluntat del poble. Només un 6% hi estan en contra.

Una pregunta estretament lligada amb l'actualitat i amb el que suposadament ha de venir, igual que la pregunta sobre si s'està d'acord amb que es fa un mal ús de la justícia quan aquesta s'utilitza per resoldre problemes polítics. En aquest cas, hi estan d'acord 3 de cada 4 enquestats.

El sondeig també recull un aval a l'acció exterior de la Generalitat que el govern del PP manté capada i que també parla de les pensions. Sobre l'activitat del Departament que dirigeix el conseller Raül Romeva, es fan 3 preguntes. Hi ha el doble de persones que estan a favor que el govern tingui una acció exterior pròpia. Mentre que 2 de cada 3 enquestats creuen que Catalunya hauria de tenir veu pròpia davant de les institucions europees i avalen el desplegament de la xarxa de delegacions a l'exterior.

En aquesta enquesta, també trobem que el 70% dels catalans estan a favor o molt a favor que la Generalitat sigui qui gestioni les pensions dels catalans.

I a la pregunta, recorrent, de com se sent cadascú més identificat, guanya l'opció més català que espanyol. Així se senten 4 de cada 10. Un 19% se sent més català que espanyol, un 14% només català i un 9% només espanyol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00