Sociedad | Actualidad

Rufián i Tardà amb Rajoy

Gabriel Rufián i Joan Tardà han demanat explicacions a Mariano Rajoy per la conspiració del Ministre de l'Interior contra els partits independentistes. A més li han deixat clar que votaran contra la seva investidura.

El president en funcions, Mariano Rajoy, conversant amb els dirigents d'ERC Gabriel Rufián y Joan Tardá, durante la reunió que han mantingut dins la ronda de contactes per buscar suports per la investidura. / Ballesteros (EFE)

Barcelona

La reunió, que s'emmarca en la ronda de contactes de Rajoy per buscar suports per la seva investidura, ha estat cordial en les formes però tensa en els continguts. Així la ha descrit el número 2 d'Esquerra, Joan Tardà, la reunió que ha durat poc més de mitja hora que ha tingut lloc a la Moncloa amb el president en funcions, acompanyat del cap de llista Gabriel Rufián.

Cordial perquè els republicans han posat en valor la voluntat de diàleg del president en funcions però amb dos temes sobre la taula que els distancien: d'una banda, que no donaran suport a la investidura d'un president que no permeti un referèndum a Catalunya en un any. D'altra banda, les gravacions entre Jorge Fernández Díaz i l'ex-director de l'oficina antifrau.

Els republicans, segons han explicat, li han donat un llapis de memòria amb la conversa i li han demanat explicacions, segons explica Tardà, per una conversa que ha dolgut molt als catalans. També han demanat la dimissió del Ministre i la resposta de Rajoy, segons Tardà, ha estat insistir en què ja han obert una investigació.

Tardà assegura que Rajoy descarta unes terceres eleccions i diu que té la sensació de que confia en una abstenció dels socialistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00