Sociedad

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès només haurà d'anar a dormir a la presó a partir de la setmana que ve

Marcel Surià, condemnat a 2 anys per ajudar a immigrants, ha rebut el tercer grau i només haurà d'entrar a la presó per la nit

Marcel Surià, parlant, davant de Brians 1, poc després de sortir del centre penitenciari / G. Sànchez (ACN)

Barcelona

L'exalcalde va entrar a presó a finals de febrer, després que li deneguessin l'indult. El van condemnar per falsificar documents oficials per ajudar a immigrants il·legals. Tot i així, Marcel Surià treu el costat positiu del temps entre reixes. Diu que "l'experiència és extrema." Assegura que "la privació de llibertat és evident i has d'entrar amb un concepte del temps i de l'espai molt diferent." Però afegeix que, amb serenitat, respecte i acceptació, ha aprofitat el temps per fer moltes coses que no havia pogut fer, com llegir o escriure.

Segons han confirmat fonts del departament de Justícia, la junta de tractament de Brians ha decidit que l'exalcalde compleixi la condemna en tercer grau. Això vol dir que només haurà de dormir a la presó entre setmana i podrà tornar a treballar durant el dia. A més, han donat a Surià un permís per poder passar la Setmana Santa amb la família.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00